Fjordline, nybygning

Opførelse af ca. 2.000 m2 ny færgeterminal inkl. billetportal.

Terminalen er bygget i 2 etager. Underetagen er indrettet til transitlager for gods som skal fragtes over Skagerak. Første salen huser indcheck for passagerer, toldfaciliteter, ventesal mm. Her er samtidig udgang til et integreret trappetårn der på anden sal giver adgang til/fra færgerne. Terminalen er primært opført for at kunne betjene de nye færger Fjord Line har under bygning, hvoraf den første forventes at blive sat i drift 1. oktober 2012.

Der er foretaget en mindre ombygning af M/S “Bergensfjord” så den kan benytte terminalen indtil de nye færger ankommer. Endvidere er terminalen forsynet med et ekstra landgangsanlæg til Smyril Lines færge M/S “Norröna”, som Fjord Line også håndterer i Hirtshals. Fra den nye terminal vil der således blive afgang til Stavanger, Bergen, Langesund og Kristianssand med Fjord Line og til Færøerne og Island med Smyril Line.

Fakta

Byggesagen er udført i
Totalentreprise

Bygherre
Fjordline Danmark A/S

Totalentreprenør
HP Byg A/S

Arkitekt
Bundgaard & Kassow ApS

Ingeniør
Lønborg A/S

 

Se vores referencer

HP Byg har gennem tiden været indblandet i mange slags projekter – og for at du kan få et alsidig blik i disse kan du sortere i referencerne via katagorierne.