I disse dage er det 70 år siden, at Henning Pedersen – med en startkapital på 1.500 kroner – grundlagde sit firma i Harken ved Hjørring.

Den nyslåede tømrermester lejede et værksted inklusiv logi og varm aftensmad til 30 kroner om måneden, og de første opgaver blev løst med cyklen som transportmiddel. Når kunderne skulle kontaktes, skete det med en fast aftale om at låne bagerens telefon.

Over de kommende år voksede firmaet; blandt andet med en gammel taxa, som blev bygget om til varevogn, og en medarbejderstab, der i 1956 indbefattede syv svende. I lokalområdet talte man om tømrermesteren, der lagde vægt på ordholdenhed, høj kvalitet og det gode samarbejde med bygherre.

I dag hedder virksomheden HP Byg. Vi har hovedkontor i Aalborg og lokalkontor i Ballerup – og med 250 medarbejdere og egenproduktion inden for beton og betonelementmontage samt murer, tømrer og snedker udfører vi både total-, hoved- og fagentrepriser.

Så der er sket rigtigt meget på de 70 år – men de gamle dyder gælder stadig: Det handler om ordentlighed, klare mål og gode processer, samt – ikke mindst – vores faste værdier: Respekt, Faglighed og Handlekraft.

Flere nyheder fra HP Byg

 • 31/03/2023

  For 70 år siden…

  For 70 år siden…
  I disse dage er det 70 år siden, at Henning Pedersen – med en startkapital på 1.500 kroner – grundlagde sit firma i Harken ved Hjørring. Der er sket meget siden dengang – men de gamle dyder gælder stadig.

 • 13/03/2023

  For 70 år siden…

  HP Byg justerer og optimerer efter første underskud i 10 år
  For HP Byg har de seneste 10 år budt på vækst og positiv bundlinje. I 2022-regnskabet fortsætter væksten; men resultatet er rødt. Med opbakning fra ejerkredsen er der gennemført en række tiltag – de tabsgivende projekter er afklaret – og nu handler det om at sikre lønsomheden.

 • 06/02/2023

  For 70 år siden…

  139 boliger i Hedehusene opnår DGNB-guld
  Teglværkskanten, som består af både etageboliger og rækkehuse, er en del af den helt nye bydel, Nærheden i Hedehusene. Byggeriet, som har et samlet boligareal på 11.200 m2, er opført af HP Byg i totalentreprise – og det har netop modtaget certifikatet, der beviser, at det lever op til DGNB-guld.