I disse dage er det 70 år siden, at Henning Pedersen – med en startkapital på 1.500 kroner – grundlagde sit firma i Harken ved Hjørring.

Den nyslåede tømrermester lejede et værksted inklusiv logi og varm aftensmad til 30 kroner om måneden, og de første opgaver blev løst med cyklen som transportmiddel. Når kunderne skulle kontaktes, skete det med en fast aftale om at låne bagerens telefon.

Over de kommende år voksede firmaet; blandt andet med en gammel taxa, som blev bygget om til varevogn, og en medarbejderstab, der i 1956 indbefattede syv svende. I lokalområdet talte man om tømrermesteren, der lagde vægt på ordholdenhed, høj kvalitet og det gode samarbejde med bygherre.

I dag hedder virksomheden HP Byg. Vi har hovedkontor i Aalborg og lokalkontor i Ballerup – og med 250 medarbejdere og egenproduktion inden for beton og betonelementmontage samt murer, tømrer og snedker udfører vi både total-, hoved- og fagentrepriser.

Så der er sket rigtigt meget på de 70 år – men de gamle dyder gælder stadig: Det handler om ordentlighed, klare mål og gode processer, samt – ikke mindst – vores faste værdier: Respekt, Faglighed og Handlekraft.

Flere nyheder fra HP Byg

 • 12/03/2024

  For 70 år siden…

  Fra praktik til projektleder
  Historien om Anders Chris­tensen og Jannik Mose Skov handler om to studerende, der startede som praktikanter og fortsatte som studentermedhjælpere – og som nu er fastansatte projektledere på et af HP Bygs mest synlige projekter i Aalborg.

 • 06/03/2024

  For 70 år siden…

  Stabil og positiv udvikling hos HP Byg skaber godt fundament
  ”Kort fortalt var 2023 et godt år”, fortæller HP Bygs adm. direktør, Carsten Elgaard Sørensen. Omsætningen dykkede, men den nordjyske entreprenør slutter med et tocifret millionresultat, som ligger over prognoserne. Samtidigt blev året brugt på at styrke fundamentet yderligere.

 • 12/01/2024

  For 70 år siden…

  Kendt Aalborg-bygning renoveres til svanemærkede boliger
  En historisk bygning, som de fleste aalborgensere kender: Den har rødder i byens industrialisering og i dens status som universitetsby – og nu bliver den renoveret og bygget om til svanemærkede boliger.