I disse dage er det 70 år siden, at Henning Pedersen – med en startkapital på 1.500 kroner – grundlagde sit firma i Harken ved Hjørring.

Den nyslåede tømrermester lejede et værksted inklusiv logi og varm aftensmad til 30 kroner om måneden, og de første opgaver blev løst med cyklen som transportmiddel. Når kunderne skulle kontaktes, skete det med en fast aftale om at låne bagerens telefon.

Over de kommende år voksede firmaet; blandt andet med en gammel taxa, som blev bygget om til varevogn, og en medarbejderstab, der i 1956 indbefattede syv svende. I lokalområdet talte man om tømrermesteren, der lagde vægt på ordholdenhed, høj kvalitet og det gode samarbejde med bygherre.

I dag hedder virksomheden HP Byg. Vi har hovedkontor i Aalborg og lokalkontor i Ballerup – og med 250 medarbejdere og egenproduktion inden for beton og betonelementmontage samt murer, tømrer og snedker udfører vi både total-, hoved- og fagentrepriser.

Så der er sket rigtigt meget på de 70 år – men de gamle dyder gælder stadig: Det handler om ordentlighed, klare mål og gode processer, samt – ikke mindst – vores faste værdier: Respekt, Faglighed og Handlekraft.

Flere nyheder fra HP Byg

 • 25/08/2023

  For 70 år siden…

  Fælles indsats og nye ordrer bringer HP Byg tilbage på sporet
  Efter en fælles indsats i kombination med et forår med nye ordrer er HP Byg godt på vej til at indfri de positive forventninger for 2023.

 • 02/08/2023

  For 70 år siden…

  Mange grunde til at vælge praktik hos HP Byg
  Bygningskonstruktøruddannelsens 6. semester består af 20 ugers praktik. To gange om året tager HP Byg imod et hold studer­ende, som typisk bliver tilknyttet én eller flere byggepladser. Læs om de oplevelser og erfaringer, som tre af de studerende har fået med sig fra praktikken.

 • 15/06/2023

  For 70 år siden…

  Nye titler – og ét nyt ansigt – i HP Bygs organisation
  I den seneste tid har vi foretaget en række ændringer i HP Bygs organisation – og der er kommet et nyt ansigt til.