Et alsidigt team

Hos HP Byg er vi mere end 220 medarbejdere. Foruden håndværkere inden for beton, elementmontage og murer samt tømrer og snedker beskæftiger vi blandt andet ingeniører, bygningskonstruktører og byggeteknikere. Sammen bygger vi hver dag for professionelle bygherrer i hele Danmark.

Nedenfor kan du læse om, hvad arbejdsdagen består i for en række af vores medarbejdere.

Læs også:

Murersvend Jakob Zakrias Jeppesen

”Man føler sig værdsat”

Efter nogle år som murersvend på en række af HP Bygs byggerier i Aalborg har Jakob Zakrias Jeppesen valgt at tage springet til en af virksomhedens byggepladser på Sjælland. Og selvom det er lig med mange dage væk fra familien, har han hurtigt fundet sig til rette – både på grund af det gode fællesskab, og fordi han oplever, at rammerne er i orden.

– HP Byg er den bedste arbejdsplads, jeg har haft. Sådan lyder den korte opsummering, når Jakob Zakrias Jeppesen fortæller om sine foreløbigt tre år hos HP Byg. Før, han kom til HP Byg, var han ansat hos mindre byggefirmaer i det nordjyske, og selvom han også har været omkring HP Bygs serviceafdeling, er det de store byggepladser, der trækker. Over årene har han blandt andet været med på flere af de byggerier, HP Byg har opført på Eternitgrunden i Aalborg og langs byens nye havnefront.

– Jeg er glad for at være i HP Byg, fordi der er styr på tingene, og fordi, vi har det, vi har brug for, fortæller Jakob Zakrias Jeppesen og fortsætter: Vi bliver involveret og skånet i arbejdet, og der bliver gjort meget i forhold til både sikkerhed og hjælpemidler. Hvis der opstår uenigheder, bliver der taget hånd om det. Sådan var det, da jeg var i Aalborg, og det fungerer på fuldstændigt samme måde her på Sjælland.

Det var i begyndelsen af oktober 2021, at Jakob Zakrias Jeppesen havde sin første dag på HP Bygs byggeplads, der ligger på den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter. Og, understreger Jakob Zakrias Jeppesen, på Sjælland handler det selvfølgelig også om rammerne uden for byggepladsen:

– Virksomheden gør en kæmpe indsats for, at vi har det godt. Vi har bil til rådighed, og selvom byggepladsen ligger centralt i Nordvestkvarteret, bor vi i en lejlighed kun en lille kilometer væk. Det betyder alt sammen, at man som medarbejder føler sig værdsat, og at man oplever at være en del af virksomheden.

Jakob Zakrias Jeppesen forventer, at han skal være på ISS-grunden indtil starten af 2022. Men det betyder ikke, at han nødvendigvis vender tilbage til det nordjyske:

– Det er nogle lange dage, vi har herovre, men jeg vil gerne være i det sjællandske så længe, det harmonerer med familien derhjemme. Vi har et rigtigt godt fællesskab på byggepladsen, og vi hygger os. Så selvom det naturligvis er svært at undvære familien i flere dage i træk, så betyder det rigtigt meget, at vi har så godt et sammenhold herovre.

Projektleder Nanna Frisesdahl Andersen

”Man får ansvar – og de rigtige rammer”

Nanna Frisesdahl Andersen blev grebet af den varierede arbejdsdag og den brede menneskelige kontakt, man har som projektleder. Som en del af HP Bygs afdeling på Sjælland er hun glad at have fået et stort ansvar – og for, at hun som projektleder både kan sætte sit eget præg på tingene og lære af de mere erfarne kolleger i teamet.

Nanna Frisesdahl Andersen kom oprindeligt til HP Byg under sit praktikforløb på uddannelsen til bygningskonstruktør. Her var hun med på to totalentrepriser i det centrale Aalborg, og som færdiguddannet startede hun som projektleder i Aalborg.

 – I min praktik opdagede jeg, at jeg kan lide at være en del af det koordinerende arbejde på byggepladsen, fortæller Frisesdahl Andersen. Jeg kan sætte mit eget præg på tingene, og der sker jo næsten noget nyt hver dag. Det menneskelige aspekt er også vigtigt for mig, og jeg kan lide at møde mange forskellige mennesker på byggepladsen.

Nanna Frisesdahl Andersen understreger, at der naturligvis også følger et stort ansvar med; især på det nuværende projekt, hvor hun er med til at opføre 139 boliger i Hedehusene – et projekt, som skal bæredygtighedscertificeres til guld efter DGNB.

– Hos HP Byg har jeg som projektleder hurtigt fået et stort ansvar, men jeg synes også, vi har de rigtige rammer til det. Jeg er en del af et team, hvor jeg som relativt nyuddannet har erfarne kolleger at sparre med, og jeg har været med på projektet fra den tidligste del af projekteringen. Det giver en stor værdi i byggefasen, fordi der er tid og ressourcer til at rette projektet til og opdage fejl, før de bliver kritiske.

Selvom det har været en stor omvæltning, er Nanna Frisesdahl Andersen desuden glad for at være i HP Bygs afdeling på Sjælland. Her er det især arbejdet med at udbygge netværket af underentreprenører og implementeringen af HP Bygs værdier, som hun synes er spændende.

Entrepriseleder Bertel Thomsen

”Vi har beholdt HP-ånden”

Tilbage i 1992 startede Bertel Thomsen i tømrerlære hos HP Byg. I dag ser han som entrepriseleder et byggefirma, der har udviklet sig uden at efterlade den oprindelige HP-ånd i fortiden.

HP Byg har rødder tilbage til 1953, og i 2018 passerede virksomheden første gang en årsomsætning på en halv milliard. Samtidigt er der foruden et nyt hovedkontor i Aalborg etableret fast kontor i Ballerup.

Da Bertel Thomsen kom til, var HP Byg et væsentligt mindre firma. Siden grundlæggelsen havde det udviklet sig fra et traditionelt tømrerfirma til totalleverandør af ombygninger, renoveringer og nybyg. I det nordjyske lokalområde talte man om en engageret virksomhed med gode, gamle dyder, hvor ”et ord er et ord”. Og netop ånden fra dengang er det ifølge Bertel lykkedes at holde fast i, mens virksomheden siden er vokset betragteligt:

HP Byg er for mig en spændende rejse, blandt andet fordi den gamle HP-ånd er bibeholdt og udviklet i takt med virksomheden. Vi har Grøn Proces, som bygger videre på de gamle principper om god planlægning og overholdelse af aftaler, mens vores HP Education er med til at udvikle ressourcerne og ikke mindst give muligheder for medarbejderne.

Netop planlægningen af arbejdet er blandt de ting, Bertel fremhæver, når han fortæller, hvorfor han befinder sig godt som entrepriseleder: Planlægning er indbegrebet af HP Byg-ånden, mens der samtidig er rig mulighed for at udvikle på den enkelte medarbejders egne kompetencer.

Projektleder Christian Bundgaard Nielsen

”Alle får lyst til at tage ansvar”

Med en uddannelse som både murer og civilingeniør kom Christian Bundgaard Nielsen til HP Byg i 2020. Med sig havde han også en bred erfaring fra store og små byggevirksomheder – og hos HP Byg har han fundet en unik tilgang til tingene, hvor alle ikke blot tager ansvar – men også har lyst til at tage ansvar.

Christian Bundgaard Nielsen havde første arbejdsdag hos HP Byg i foråret 2020, og lige fra starten har han været med på et af HP Bygs største projekter ved Aalborgs østlige havnefront. Et projekt med en unik placering ved Limfjorden og som omfatter 212 boliger, fordelt over sammenlagt 13.500 m2.

Christian Bundgaard Nielsen fandt sig hurtigt til rette i rollen som projektleder med ansvar for den daglige koordinering af HP Bygs underentreprenører. En rolle, der giver ham en hverdag med både løbene opfølgning på projektets tidsplaner og et tæt samarbejde med mange forskellige faggrupper.

Min opgave er groft sagt at sørge for, at vi alle går i samme retning, fortæller Christian Bundgaard Nielsen fra byggeskuret, der kun ligger et stenkast fra vandet. Det er en kompleks byggesag med høje krav – både rent byggefagligt og i forhold til koordineringen. Derfor er det også fedt at opleve den høje faglige stolthed, der både er blandt vores egne svende og hos vores underentreprenører.

Flere af projektets underentreprenører har gennem de seneste år arbejdet tæt sammen på nogle af andre byggerier, HP Byg har færdiggjort ved Østre Havn i Aalborg. Derfor har der også været en meget stor fælles forståelse helt fra starten, fortæller Christian Bundgaard Nielsen: Vi sidder med entrepriselederne fra de forskellige faggrupper og taler tingene igennem. Alle har forberedt sig grundigt, så det er nemt at sætte de gennemarbejderede input ind i den samlede tidsplan. På den måde er det langt hen ad vejen en maskine, der bare kører – det er meget unikt at opleve, og på den måde handler det ikke kun om dét at tage ansvar – men om, at alle rent faktisk har en kæmpe lyst til at tage ansvar, slutter Christian Bundgaard Nielsen.

Arbejdsmiljø- og proceschef Søren Fiil Visby

”Arbejdsmiljø og effektivitet hænger sammen”

Med en baggrund som tømrer og nyuddannet bygningskonstruktør kom Søren Fiil Visby til HP Byg i 2015 som projektleder. Da muligheden opstod, sprang han til, og i dag er han som arbejdsmiljø- og proceschef både med til at sikre det gode arbejdsmiljø og den videre udvikling af HP Bygs arbejdsprocesser.

En stor del af arbejdsdagen for Søren Fiil Visby bliver brugt til sparring og sikkerhedsrunderinger på HP Bygs mange byggepladser. Samtidigt deltager han i den fortsatte udvikling af virksomhedens eget planlægnings- og byggestyringsredskab, Grøn Proces.

Kombinationen af netop arbejdsmiljø og processerne bag HP Bygs planlægning og byggestyring er ideel, fortæller Søren: HP Bygs Grøn Proces handler blandt andet om optimering og effektivitet på byggepladserne. Vi ved også, at når arbejdsmiljøet er godt, stiger effektiviteten. Så på den måde hænger arbejdsmiljø og proces tæt sammen, fordi fællesnævneren er effektivitet.

Søren lægger desuden vægt på, at ledelsen løbende investerer i det gode arbejdsmiljø: Der er en kæmpe opbakning fra ledelsen, og for mig et det en stor tilfredsstillelse både at være med til at øge sikkerheden i vores branche og bidrage til udviklingen af Grøn Proces, som er en vigtig brik i de gode resultater, som HP Byg har leveret.