Den nordjyske byggeentreprenør har opbygget stærke kompetencer inden for etageboliger, og det giver markant vækst i disse år.

Dygtige medarbejdere, gode underentreprenører og omhyggelig planlægning. Det er ifølge adm. direktør Henrik Petersen baggrunden for, at HP Byg A/S for andet år i træk løfter top- og bundlinje til nyt rekordniveau.

Omsætningen er i 2018 vokset med 17 procent til 545 mio. kroner og passerer dermed for første gang den halve milliard, mens resultatet før skat er steget fra 24,2 til 29,2 mio. kroner. Således kan HP Byg, ligesom i 2017, fremvise en overskudsgrad på den gode side af fem procent.

– I HP Byg arbejder vi kontinuerligt ud fra den filosofi, at vi vil have tilstrækkeligt med styringsressourcer på vores byggesager. Vi lægger stor vægt på planlægning, og så har vi øvet os i at bygge boliger gennem mange år. Det er vi blevet rigtig gode til, forklarer Henrik Petersen.

Fortsat masser af boliger i pipeline

HP Byg henter langt størstedelen af sin omsætning i og omkring hjembyen Aalborg, hvor der er godt gang i boligbyggeriet i disse år.

I 2018 blev der opført godt 2.000 nye boliger i kommunen, hvilket er mere end dobbelt så mange som det gennemsnitlige antal boliger pr. år siden 2000. Og Henrik Petersen ser ingen tegn på, at efterspørgslen bliver mindre foreløbigt:

– Vi har en solid ordrebeholdning og får fortsat mange forespørgsler og afgiver mange tilbud på nye boliger, så jeg forventer, at omsætningen kommer til at stige igen i 2019. Men vi kan godt mærke, at bygherrerne ikke længere er helt så hurtige på aftrækkeren som for to år siden. For hver dag, der går, rykker boligmarkedet tættere på en stagnering, eller måske ligefrem en opbremsning. Men om det sker om et, to eller tre år. Det er umuligt at spå om, lyder vurderingen fra HP Byg-direktøren.

Følger markedets udvikling

HP Byg beskæftiger sig ikke med projektudvikling, men bygger udelukkende for andre. Derfor vil virksomhedens opgavesammensætning i høj grad afspejle markedets bevægelser.

Lige nu er det etageboliger, som kunderne efterspørger. Men Henrik Petersen har en klar forventning om, at erhvervsbyggeri og renovering kommer til at fylde mere i de kommende år. Og det er HP Byg rustet til at imødekomme:

– Vores fokus er at få styrket organisationen, så vi er klar til at ændre retning i det øjeblik, der sker en bevægelse i markedet. Det er vi meget bevidste om, siger Henrik Petersen.

Øjner muligheder på Sjælland

Et af de steder, hvor HP Byg ser et potentiale for vækst, er på Sjælland, hvor den nordjyske entreprenørvirksomhed de seneste år har opført flere boligbyggerier for ejendomsudvikleren Calum.

For øjeblikket er HP Byg involveret i en håndfuld boligprojekter i en radius af cirka 30 kilometer fra København.

– Vores udgangspunkt er altid, at vi følger kunderne. Og i takt med, at vi får flere opgaver på Sjælland, er det naturligt for os at opruste med nye medarbejdere lokalt, siger Henrik Petersen.

Rekordstor medarbejderstab

HP Byg har de seneste år systematiseret arbejdet med kompetenceudvikling gennem uddannelsesprogrammet HP Education. Det har haft en stor positiv effekt på evnen til at fastholde og rekruttere de rigtige folk.

I løbet af de sidste to år har virksomheden øget medarbejderstaben med 50 procent og beskæftiger i dag 210 medarbejdere, hvoraf de 140 er timelønnede. Med udsigt til fortsat vækst vil der også blive brug for at rekruttere folk i 2019:

– Jeg har en forventning om, at vi skal ansætte flere. Men det bliver ikke i samme omfang som de sidste par år, siger Henrik Petersen.

Flere nyheder fra HP Byg

 • 25/08/2023

  ​Endnu et stærkt regnskab fra HP Byg

  Fælles indsats og nye ordrer bringer HP Byg tilbage på sporet
  Efter en fælles indsats i kombination med et forår med nye ordrer er HP Byg godt på vej til at indfri de positive forventninger for 2023.

 • 02/08/2023

  ​Endnu et stærkt regnskab fra HP Byg

  Mange grunde til at vælge praktik hos HP Byg
  Bygningskonstruktøruddannelsens 6. semester består af 20 ugers praktik. To gange om året tager HP Byg imod et hold studer­ende, som typisk bliver tilknyttet én eller flere byggepladser. Læs om de oplevelser og erfaringer, som tre af de studerende har fået med sig fra praktikken.

 • 15/06/2023

  ​Endnu et stærkt regnskab fra HP Byg

  Nye titler – og ét nyt ansigt – i HP Bygs organisation
  I den seneste tid har vi foretaget en række ændringer i HP Bygs organisation – og der er kommet et nyt ansigt til.