HP Bygs regnskab for 2019 viser fortsat fremgang i omsætningen. Regnskabet markerer samtidigt starten på HP BYgs strategiplan for de næste år – en plan, der både byder på udvidelser på Sjælland og i Nordjylland samt på en videreudvikling af flere forretningsområder.

Et kig tilbage i tiden viser, at HP Bygs omsætning har været stigende siden 2016, og at virksomheden med en omsætning i 2018 på tkr. 545.025 for første gang passerede den halve milliard. Det netop udkomne regnskab for 2019 lægger sig ind i denne tendens med en omsætning, der nu er steget til tkr. 629.542. Dermed er omsætningen i forhold til 2018 steget med 15,5%, mens den fra regnskabsåret 2017 til 2018 steg med ca. 17%.

Selvom overskudsgraden denne gang er mindre end i 2018, er man hos HP Byg godt tilfredse med årets resultat. Administrerende direktør Henrik Petersen fortæller:

– Det handler om at ramme et konkurrencedygtigt prisniveau, hvor vi er en attraktiv samarbejdspartner for den professionelle bygherre og samtidigt har mulighed for at videreudvikle HP Byg i den retning, vi ønsker. Bundlinjen efter skat lander i 2019 på godt 20,5 millioner, og dermed kan vi igen sige til vores medarbejdere, samarbejdspartnere og ejere, at vi er rustet til at fortsætte den rejse, vi hos HP Byg har været på gennem en årrække.

Hos HP Byg har man netop gennem en stor del af 2019 arbejdet med at formulere de fremtidige mål, og i slutningen af året blev trådene samlet i virksomhedens nye strategiplan.

Forfølger vækstmuligheder med lokalkontor på Sjælland

Strategiplanen blev præsenteret internt, da virksomhedens ca. 230 håndværkere og funktionærer sidste år var samlet ved juleafslutningen. HP Byg er kendt for over de seneste år at have opført mange etagebyggerier i totalentreprise inden for boliger og erhverv, og netop etagebyggerierne er også en vigtig del af HP Bygs fremtidige strategi. Samtidigt har man for alvor fået øje på potentialet på Sjælland.

HP Byg har opført etageboliger på Sjælland siden 2016, og i januar 2020 var man klar med et lokalkontor i Ballerup: Hovedstadsområdet rummer et meget stort potentiale, fortæller Henrik Petersen og fortsætter:

– Der er et stort marked for etagebyggeri til boliger og erhverv, og vi er efterhånden involveret i så mange projekter, at vi har etableret os med et fast kontor på Sjælland.

Samtidigt mærker man hos HP Byg en efterspørgsel – ikke kun efter bæredygtige løsninger i projekterne – men også efter en certificering af projekterne:

– Vi har tre DGNB-byggerier fra det nordjyske på referencelisten, og netop certificeret bæredygtighed mærker vi også en stor interesse for på Sjælland. Derfor har vi i strategiplanen også fokus på netop DGNB-certificering og på at kunne levere de gode, bæredygtige løsninger inden for projekternes økonomiske rammer.

Udvider i Nordjylland

Henrik Petersen understreger, at udvidelsen af aktiviteterne på Sjælland ikke er ensbetydende med, at han ikke længere tror på sit nordjyske hjemmemarked.

Virksomhedens hovedkvarter i det østlige Aalborg blev indviet i 2014, og hvor der fra starten var rigeligt plads, er rammerne nu blevet for trange. Foruden, at udviklingen over årene har givet virksomheden en større materielafdeling samt flere ansatte i kalkulation og administration, byder den nye strategiplan også på en udvidelse af forretningsområderne. Henrik Petersen fortæller:

– I det nordjyske har vi sideløbende med etagebyggerierne i totalentreprise udvidet vores afdeling for mindre opgaver. Vi styrker samtidigt vores serviceafdeling samt vores fokus på både erhvervsbyggeri og renovering i fag-, hoved- og totalentreprise. Vi har desuden opbygget et snedkerværksted, hvor vi udfører specialinventar samt opskæring og klargøring af emner til videre forarbejdning.

For at sikre, at rammerne fortsat lever op til virksomhedens behov, sætter HP Byg i foråret 2020 spaden i jorden til en tilbygning, som skal stå færdig i begyndelsen af 2021. Dermed udvides hovedkvarteret med 2.000 m2 til materiel samt ca. 700 m2 til kontorer og mødelokaler.

– Vi glæder os til at fortsætte den udvikling, vi har oplevet over de seneste år. Det er et arbejde, der på flere områder har været i gang i noget tid, og sammen med projekterne i Østdanmark vil mindre byggeopgaver, service, erhvervsbyggeri og renovering gradvist komme til at fylde mere i det samlede billede hos HP Byg, slutter Henrik Petersen.

Hent pressemeddelelse i pdf

Flere nyheder fra HP Byg

 • 16/03/2021

  HP Byg følger opadgående kurve i nyt regnskab
  I det netop offentliggjorte 2020-regnskab fortsætter HP Byg ad sporet, der blev lagt i strategiplanen fra 2019. Foruden naturligvis håndtering af coronaepidemien bød året dermed på mange nye projekter og intern udvikling på mange fronter.

 • 22/12/2020

  Vi sætter yderligere fokus på service og de mindre byggeopgaver…
  Service og de mindre byggeopgaver har altid været en vigtig del af HP Byg, og tidligere i år bød vi velkommen til vores nye servicechef, Dennis Skovby Jespersen.

 • 21/10/2020

  Bredere samarbejde om bæredygtighed og ny inspiration: HP Byg bliver medlem af NBE NordDanmark
  Vi ser blandt andet frem til samarbejdet med nye aktører samt ny viden og inspiration til vores videre arbejde med blandt andet affaldshåndtering, energi og DGNB-certificering.