2022 var et udfordrende år for HP Byg, og det gav det første røde regnskab i 10 år. Nu gør den nordjyske entreprenør midtvejsstatus – og efter det, der betegnes som en fælles indsats i kombination med et forår med nye ordrer, er man godt på vej til at indfri de positive forventninger for 2023.

– Det ramte hårdt, lyder det fra HP Bygs administrerende direktør, Carsten Elgaard Sørensen, når han ser tilbage på de dage i marts, hvor han og resten af ledelsen udsendte regnskabet for 2022. Her måtte HP Byg indkassere et årsresultat på Kr. -32 millioner på trods af en rekordomsætning på Kr. 947 millioner. Et resultat, der blev betegnet som stærkt utilfredsstillende; ikke mindst fordi, man forinden havde oplevet 10 år med sorte tal og en næsten ubrudt opadgående vækstkurve.

Men som virksomhed og som organisation har vi rejst os, fortsætter Carsten Elgaard Sørensen, og vi er godt på vej til at lande det resultat for 2023, som vi stillede i udsigt i forlængelse af vores 2022-regnskab.

Lavere omsætning – men positiv bundlinje

I kølvandet på 2022-regnskabet meldte HP Bygs ledelse ud, at man i 2023 forventede en lavere omsætning, men til gengæld et positivt resultat på Kr. 10 til 15 millioner. Og i skrivende stund, hvor virksomheden gør status på baggrund af det netop afsluttede halvårsregnskab, er det også den vej, tallene går, fortæller Carsten Elgaard Sørensen:

– I det første halvår af 2023 har vi realiseret en omsætning på lidt over Kr. 400 millioner, hvilket er tæt på vores forventninger. Og endnu vigtigere er det, at vi står med et halvårsresultat på omtrent Kr. 8,5 millioner.

Foruden, at man ikke længere tumler med tabsgivende projekter, begrunder Carsten Elgaard Sørensen det med, at egenproduktionen igen præsterer flot, samt, at tilbudsafdelingen og produktionsafdelingen nu er i god takt med hinanden.

– Midtvejsresultatet er en oplagt anledning til at anerkende medarbejderne, fortæller Carsten Elgaard Sørensen og fortsætter: Fordi der er blevet, og der bliver, ydet en vedholdende, fælles indsats på tværs af hele organisationen. Og som en meget vigtig ting betyder tallene, at vi kan betrygge vores omverden og vise, at HP Byg er tilbage på sporet.

Et forår med nye ordrer

Carsten Elgaard Sørensen fortæller desuden, at man fortsat oplever hård kamp om hver eneste ordre. Men på trods af dette – og på trods af, at mange bygherrer stadig holder igen – tegner markedet sig mere gunstigt end for et år siden.

I løbet af foråret og den tidlige sommer har HP Byg blandt andet fået kontrakt på et stort rækkehusbyggeri ved Slangerup, en stor ombygning og renovering ved Strandvejen i Aalborg samt et nybyggeri i Nørresundby, som skal rumme læge, tandlæge og fællesfaciliteter.

– Nu handler det om at kæmpe videre, dyrke fællesskabet i organisationen – hvilket blandt andet vil ske, når vi traditionen tro samler alle medarbejderne til den kommende HP-dag – og fastholde lønsomheden i projekterne, så året kan komme helt i mål, slutter Carsten Elgaard Sørensen.

Læs også:

Flere nyheder fra HP Byg

 • 12/03/2024

  Fælles indsats og nye ordrer bringer HP Byg tilbage på sporet

  Fra praktik til projektleder
  Historien om Anders Chris­tensen og Jannik Mose Skov handler om to studerende, der startede som praktikanter og fortsatte som studentermedhjælpere – og som nu er fastansatte projektledere på et af HP Bygs mest synlige projekter i Aalborg.

 • 06/03/2024

  Fælles indsats og nye ordrer bringer HP Byg tilbage på sporet

  Stabil og positiv udvikling hos HP Byg skaber godt fundament
  ”Kort fortalt var 2023 et godt år”, fortæller HP Bygs adm. direktør, Carsten Elgaard Sørensen. Omsætningen dykkede, men den nordjyske entreprenør slutter med et tocifret millionresultat, som ligger over prognoserne. Samtidigt blev året brugt på at styrke fundamentet yderligere.

 • 12/01/2024

  Fælles indsats og nye ordrer bringer HP Byg tilbage på sporet

  Kendt Aalborg-bygning renoveres til svanemærkede boliger
  En historisk bygning, som de fleste aalborgensere kender: Den har rødder i byens industrialisering og i dens status som universitetsby – og nu bliver den renoveret og bygget om til svanemærkede boliger.